Πορτοκάλια

Ένα από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή με γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση περισσότερο ή λιγότερο άρωμα, ανάλογα την ποικιλία και την ποιότητα είναι το πορτοκάλι. Πλούσιο σε βιταμίνη C, σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα προϊόντα για την ανθρώπινη διατροφή. Καταναλώνεται νωπό ως φρούτο ή χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμού φρέσκου ή συσκευασμένου.

Ναβαλίνα

Πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους, ζουμερό με υπέροχη γλυκιά γεύση, χωρίς κουκούτσια, ιδανικό για κατασκευή μαρμελάδας. Η συγκομιδή του γίνεται από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

Νάβελ

Αυτό το πορτοκάλι είναι μεγάλο και ζουμερό, γευστικό με γλυκιά γεύση και χαμηλό σε οξύτητα. Έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση και καθαρίζεται εύκολα. Η συγκομιδή του διαρκεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Σαλουστιάνα

Πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους προς μεγάλου με μεγάλη περιεκτικότητα σε χυμό. Η συγκομιδή του διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Οκτώβριο.

Βαλέντσια

Πορτοκάλι μεγάλου μεγέθους και άριστης ποιότητας με λίγα ή και καθόλου κουκούτσια. Έχει πολύ γλυκιά δυνατή  γεύση και  έντονο άρωμα. Είναι πολύ ζουμερό και  είναι ιδανική ιδέα για την παρασκευή  χυμού. Η συγκομιδή του γίνεται από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο.

Μανταρίνια

Το μανταρίνι, χυμώδης και πλούσιο σε βιταμίνες C και D είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του ιδιότητα. Αυτό το φρούτο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ανάμεσα στα εσπεριδοειδή εξαιτίας της πεντανόστιμης γεύσης του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική αλλά και την παρασκευή χυμών ή υπέροχων μαρμελάδων εξαιτίας του φανταστικού αρώματος άλλα και της υπέροχης γεύσης του όπως επίσης συστήνεται ανεπιφύλακτα για το συμπλήρωμα της καθημερινής μας διατροφής.

Κλεμεντίνα

H κλεμεντίνα είναι η «βασίλισσα των μανταρινιών» όπως την αποκαλούν. Είναι ένα από τα πιο προτιμητέα μανταρίνια με δυνατή και πλούσια γλυκιά γεύση. Η συγκομιδή του γίνεται από τον Νοέμβριο μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου και η φλούδα του έχει μια γλυκιά μυρωδιά από τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται συχνά για να δώσουν άρωμα στη ζαχαροπλαστική.

Νόβα

ΑΕίναι ένα μεγάλο μανταρίνι με ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα. Το φρούτο αυτό διαθέτει extra υπέροχη γλυκιά γεύση και δεν έχει σπόρους. Το μέγεθος του είναι μεσαίο και καθαρίζεται εύκολα. Η συγκομιδή του ξεκινά από τον Ιανουάριο και τελειώνει το Φεβρουάριο.

Ορτανίκ

Ένα υπερμεγέθης μανταρίνι με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα. Έχει πλούσια γεύση και είναι πολύ αρωματικό με πολλά κουκούτσια. Αποτελεί εξαιρετική ιδέα για την παραγωγή χυμού και η συγκομιδή του γίνεται από το τέλος Φεβρουαρίου μέχρι και τον Απρίλιο.

Λεμόνια

Το λεμόνι έχει χρώμα ανοιχτό κίτρινο και είναι γνωστό για τη δυνατή όξινη γεύση του. Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην καθημερινή μας διατροφή χαρίζοντας στα φαγητά νόστιμη πλούσια όξινη γεύση, όσο και στη δημιουργία τέλειων κοκτέιλ ή να λειτουργήσει φαρμακευτικά αφού είναι πλούσιο σε Βιταμίνες και Νάτριο. Η συγκομιδή του λεμονιού γίνεται από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο.